Wijchen 30 juni

Voor iedereen die niet met het fietsweekend mee is staat vandaag een gezamenlijke rit naar Wijchen op het programma. Na een zomerse dag is het weer in de avond en nacht omgeslagen, zondagochtend begint met regen.

Even buienradar raadplegen en die geeft aan dat de buien overtrekken in de richting van Wijchen. Vanaf half negen zou het droog zijn en om de regen niet achterna te fietsen kiezen we voor een rit de andere kant op, richting Oirschot.

Voordeel van deze wijziging was dat we tegen de wind in vertrekken. Omdat we met z’n tweeën zijn moeten we zelf het werk verzetten en hadden we op de terugweg het voordeel van de wind. Een lekke band kort voor de pauze wordt snel gewisseld en even later zitten we op het terras van De Beurs, in het centrum van Oirschot, te wachten op de koffie. Na de koffie weer op de fiets om aan de terugweg te beginnen. Blijkt dat mijn voorband tijdens de koffie leeg heeft staan lopen, die moet dus even gewisseld worden. Hierna fietsen we afwisselend links en rechts langs het kanaal via Best, Son, Lieshout en Aarle-Rixtel naar Beek en Donk om via Gemert weer terug te komen in Handel. Geen druppel regen gehad en lekker gefietst deze ochtend.

Plaats een reactie

css.php