Fietsweekend Ootmarsum 29 30 juni

Ons jaarlijks uitje van de Tourclub het fietsweekend een geweldig evenement, die door zeer ervaren organisatie geregeld wordt. Dit jaar werd gekozen voor de omgeving van het Twentse landschap. Ootmarsum waar we een nachtje verblijven in het Stadshotel van Ootmarsum een prachtig verblijf met fijne bediening. We waren met 10 renners klaar voor vertrek 6 fietsen in de bus en 4 achterop de 2 auto’s, na afscheid genomen te hebben van Jarno konden we vertrekken we hadden een reis van 2 uur te overbruggen. Daar aangekomen konden we op een parkeerplaats ons gereed maken voor een wonderschone tocht door het Twentse landschap. De eerste pauze was al na 40 km bij het museum van Henny Kuiper hij wordt gezien als beste Nederlandse renner ooit.
We hadden daar koffie met gebak en ja hoor hier ook een klein ijsje aan de rand van het bordje. De organisatie had keurig de financiële handelingen verricht en konden onze tocht weer vervolgen. Het weer was geweldig en het tempo niet te hoog max 30km was de afspraak en daar werd keurig aan gehouden. Aangekomen bij de volgende pauzeplaats was het tijd voor iets warms een lekker tomatensoep en een broodje kon er wel in, ook daar werden we weer verwend. Nadat we het allemaal achter onze kiezen hadden zitten konden we het laatste stuk van de tocht vervolgen, het werd een beetje warm en waren erg dorstig, dus 20km voor het einde nog een colaatje in een leuk theetuintje. Bij het hotel aangekomen was er eindelijk ruimte voor een eerste weizen bierje en dan was het tijd voor een lekker hapje eten. Jarno had ons een locatie gegeven, waar hij ooit wat stieren moest ophalen een geweldige locatie (zie filmpje) met een leuke bbq en een geweldige eigenaar, hij bracht ons zelfs weer terug naar de stad vanwege de regen. De rest van de avond weet ik verder ook niet meer.
De volgende ochtend 8:00uur ontbijt, maar het regende nog steeds, ja ook daar we besloten een uur later te vetrekken, het asfalt was nog wel wat nat, maar gaande weg verdween dat ook wel moesten toen  behoorlijk wat steile hellinkjes overwonnen worden alvorens we bij een bakker onze eerste bak koffie hadden met een lekker vers Duits broodje in Duitsland ja de tocht ging 85% door de Duitse landschap. De beentjes begonnen wat zwaar te worden, maar de lekke bandjes gaf wat extra rust. Weer in Nederland aangekomen was het nog een 15tal kilometers te gaan met nog een colaatje kwamen we weer aan waar we vertrokken waren en de tocht zat erop. Het was een zeer geslaagd weekend met dank aan een geweldige organisatie, die alles tot in de puntje geregeld had.  

Plaats een reactie

css.php