Sambeek 14 april A groep

Eerste zondag in het nieuwe tenue stond op het programma. Een enkele renners zelfs al in korte broek want de lente is tenslotte al aangebroken. Zeker met zo’n top dag als gisteren met bijna 25 graden. Dat gaan we vandaag helaas niet redden. Daarnaast ook een eerste splitsing in een A en B-groep. Voor de A-groep stond de route Sambeek in de navigatiesystemen geprogrammeerd. Een aangename verrassing was de grote opkomst van 17 man die om 08.30 uur vertrokken richting Elsendorp. Ter hoogte van de Rooije Plas pikte we de eerste Bavaria bierfles splinter op in de band van Jos. Gelukkig hebben we een zeer deskundige bandenverwisselaar in de A groep zodat we allemaal samen de weg konden vervolgen. Een stukje verder kruisten we onze weg met die van onze secretaris. Je zag hem verschrikt kijken en waarschijnlijk denken, wat een grote groep en hoeveel renners resteren er voor de B-groep. Met de wind in de rug reden we een stukje van ons trainingsrondje Siberië. Het zonnetje wilde er niet echt doorkomen. De wind nam wel langzaam toe. Al trappend onze weg vervolgend en genietend van de mooie omgeving pikten we wederom een Bavaria bierfles splinter op. Ditmaal was Noud de pineut. Maar in een scheet en een zucht kon de route worden vervolgd. Via Leunen, Oostrum arriveerden we bij ons vertrouwde en uit het as herrezen koffieadres in Geijsteren café ’t Trefpunt. Besloten werd om onze welverdiende koffie buiten te nuttigen. Was wel wat aan de frisse kant maar de vlotte en vriendelijke bediening was hartverwarmend. Via Sambeek, St. Antoinis, Landhorst werd er koers gezet richting Boekel. Het was eenvoudiger gezegd dan gedaan want de wind was flink aangetrokken en schuin van voren. De kopmannen moesten flink aan de bak. Rond 11.30 uur in Boekel aangekomen splitste de groep zich in tweeën, koffie drinkers en overige die richting huis gingen. Al met al was het een geslaagde 1e echte zondag tocht. Volgende week zal er voor de A-groep een andere tocht op het programma komen te staan, want die van Grave 82km is na rijp beraad te kort bevonden. Dus houdt de website in de gaten voor de vervangende route.

Plaats een reactie

css.php