Schaijk 1 april

Laatste weekend van Maart, de klok wordt verzet. Na een korte nacht begint het Paasweekend.     Voor eerste Paasdag staat de gezamenlijke route voor de A- en B-groep naar Boxmeer op het programma. Tweede Paasdag staat voor de A-groep de route naar Gemonde op het programma en  de B-groep vertrekt om 9.00 uur voor hun route naar Herpen. Buienradar zegt dat de lichte miezer na negen uur zal stoppen en na kort overleg besluiten we dat we hier gerust op kunnen vertrouwen. Klokslag 9.00 uur vertrekt de B-groep met 3 renners richting Venhorst. Als we naar de lucht kijken dan zien we dat we inderdaad richting zon fietsen. Behalve een hele lichte miezer gedurende de eerste 3 kilometer hebben we het de gehele rit droog gehouden. Via rustige secundaire wegen rijden we langs Odiliapeel naar Reek waar we de Oude Maasdijk opdraaien, via Keent en Overlangel bereiken we Herpen, helaas is de enige café in dit dorp pas om 16.00 uur open zodat we door moeten rijden naar het volgende dorp. In Schaijk is de uitbater van Café de Potter zijn terras aan het vegen en op de vraag of we koffie kunnen drinken zegt hij: “voor jullie altijd” Na een lekkere kop koffie en een praatje met de kastelein  vervolgen we onze rit. Over een hobbelig en bochtig fietspad komen we in Zeeland en van daar gaan we, met de wind op de kop, als een trein naar Handel waar we net voor 12.00 uur, aan de Boskant nagenieten van een kopje koffie met gebak. Volgende week hebben we de presentatie van het nieuwe clubtenue, zoals reeds in de mail aangegeven is fietsen we gezamenlijk een ronde van 60 km om daarna rond 11.00 uur terug te zijn bij Versantvoort voor koffie met gebak en natuurlijk de onthulling van de nieuwe kleding. Hopelijk zijn we hier met veel leden present. 

Plaats een reactie

css.php