Heeswijk Dinther 3 maart

Om acht uur word ik wakker van de regendruppels die op het dakraam vallen. Dat was niet wat de weersverwachting gisteren voorspelt heeft. Gelukkig is het maar een buitje en is het verder droog gebleven. Met de afspraken van de laatste vergadering in gedachte was de verwachting op een grote opkomst voor de eerste rit van dit seizoen. Met 16 renners vertrekken we klokslag 9.00 uur. Anders als de fietsnavigatie aangeeft fietsen we richting Boekel. Via een mooie route over rustige wegen bereiken we Nistelrode waar we, na zo’ n 33 kilometer, net na tien uur aan de gesloten deur van boerderij-terras het Venster in Vinkel staan. Ondanks dat deze gelegenheid pas om 10.30 uur opengaat wordt de deur toch voor ons geopend. Naast de koffie wordt er een bordje met lekkere cake, koekjes en chocolade op tafel gezet. Een mooi en gezellig koffieadres dat we erin moeten houden. Wanneer we de rit vervolgen probeert de zon door te breken, maar dat lukt niet helemaal. Na het herstel van een lekke band vervolgen we de rit en via Heeswijk en Dinther bereiken we Meierijstad. Via het centrum van Veghel gaan we, met de wind van voren, langs het kanaal richting Boerdonk. Na een lusje naar Gemert weer terug naar Esdonk en nog een ommetje over de Magdalenaweg zijn we om kwart voor twaalf, met bijna 70 km op de teller, terug in Handel. Volgende week staat Oirschot op het programma, vertrek 9.00 uur. Voor het fietsweekend van 29 en 30 Juni zijn nog plaatsen vrij, laat via de aanmeldingslijst, op de site van de tourclub, even weten of je hier wel of niet aan deelneemt. De organisatoren kunnen dan verder met plannen en afspraken maken voor eten en slapen.

Plaats een reactie

css.php