Delft 25 en 26 augustus

Zaterdag  7:00uur Iedereen aanwezig volgens planning, Jan G, Twan, Piet R, Jos, Marco, Michel, Armando, Mary, Gerard S, William Mark M en John V.  Fietsen achter op de auto’s  en de rest  verdeeld over 2 bussen gingen we richting Delft, Jan was zo slim geweest om de fietsen niet zelf in de bus te plaatsen. Busjes en 2 auto’s achter elkaar, maar na een aantal kilometers waren de koplopers al niet meer te zien. Bij Rotterdam aangekomen was het voor Jan en Jos effe zoeken om op de juiste route te komen naar Delft ze hadden veel gezien van de Rotterdamse Haven was heel interssant vonden ze. Uiteindelijk toch aangekomen op plaats van het vertrekpunt van beide routes. Na een bakkie Handelse koffie en een koek waren we klaar voor vertrek een route van 147km. We waren een kilometer onderweg en moesten al schuilen, daarna nog 2 lekke banden, maar dat de pret niet beinvloeden het is een geweldig mooi gebied met al dat water en mooie villa’s. In de buurt van Gouda, Bodegraven hadden we onze eerste rustpauze een geweldig mooie locatie en we konden buiten zitten, genieten van een heerlijk bakkie met een appeltaart. We moesten weer verder nog 100km te gaan, maar in de buurt van Leiden was het weer schuilen, was maar goed ook de regen verandere in hagelstenen. Na een kwartiertje was dat ook weer gedaan en konden de tocht weer voortzetten richting Wassenaar door de duinen, daarna nog een dertigtal kilometers te gaan voordat we weer in Delft waren geariveerd. Een wonderschone route en iedereen was in goede stemming voor de avond in het centrum van Delft, waar alle pleinen live muziek aanwezig was, na een heerlijk Grieks restaurant waar Jos zijn verjaardag al in gang werd gezet was het buiten ook goed te hebben met de grote pinten bier.
Zondag was het 7:30uur opstaan en naar het heerlijk uitgebreid ontbijt de fietsen naar buiten kettingen smeren en gaan voor de 110km route. Piet ging huiswaarts verplichtingen in Boekel. We vertrokken met 11 man richting Rotterdam een stukje door de stad naar Krimpen aan de Lek waar we met het pond de Lek overstaken. De route ging ook door Kinderdijk een toeristische trekpleister met al zijn molens. Na 60km waren we aangekomen bij de laatste pauzeplaats, waar we weer een lekker bakkie en appeltaart met slagroom natuurlijk werden getrakteerd. Na de pauze was er nog 50km te gaan, waarbij stukken voorkwamen met een heftige tegenwind, maar met al die geweldige kopmannen kwamen we rond 14:30 uur weer aan in Delft. Effe opfrissen langs de weg nog wat eten bij een benzine station zat het weekend erop. Het organisatie team werd hartelijk bedankt voor het geweldige mooi weekend.

[smoothslider id='89']

Plaats een reactie

css.php