Swalmen 5 augustus

Deze zondag stond er één van de langste tochten op het programma. De niet misselijke tocht naar Swalmen, vlak bij Boukoul, van 133km. Gezien de warme weersverwachtingen werd midweeks besloten om bij hoge uitzondering toch maar om 07.00 uur te vertrekken. Via de groepsapp en later nog via de mail werd iedereen op de hoogte gebracht. Bij aanvang waren we 12 renners en 1 oud bekende gastrenner uit Gemert. Via Elzendorp en de Rips werd er richting Milheeze gereden. De temperatuur was echt aangenaam en het was nog lekker rustig op de fietspaden en B-wegen.
I.v.m. met de lengte van de tocht en de verwachte warmte werd er zoals gewoonlijk met verstand en zeer gedisciplineerd gereden. Want deze afstand is geen wekelijks gebruik. Daar kwam nog bij dat er wat renners terug waren van een welverdiende vakantie. Aan de buikjes was te zien dat het wederom een goed bestede vakantie was geweest. Als excuses werd aangevoerd dat bij warm weer alles uit zet, dus ik ben niet dik, maar heb het gewoon warm. Via achteraf wegen reden we via Meijel, Haelen naar Roermond waar we de Maas overstaken. Met bijna 60km op de teller was het nog steeds lekker rustig onderweg en konden we lekker doorrijden. Langs de Maasoever reden we richting Boukoul, het verste punt van onze tocht. Na 70km was in Swalmen was de koffiestop gepland. Daar aangekomen stond de voordeur open met een groot bord, Welkom, in de deuropening.  Een lekker bakje verse koffie met een flink stuk Limburgse vla zou er wel ingaan. Omdat er nog niemand op het terras zat werd even navraag gedaan of de koffie al bruin was. Nee, was het teleurstellende antwoord. Ik ben maar alleen en nog niet open. Wij niet bij de pakken neerzittend vervolgden onze weg maar naar Kessel, 10km verderop, aan de Maas waar het pondje al op ons lag te wachten.  Bij de eerste volgende gelegenheid zouden we aanleggen. Toevallig was dat bij een leuk cafeetje met een hele leuke bediening van een jaar of 19, 3 maanden en 2 ½ week zo te schatten. Toen we voorzien waren van ons natje en droogje werd de weg langs de Maas vervolgd. De wind stond niet helemaal gunstig. Toch konden we een mooi strak tempo aan de dag leggen. Via Baarlo, Maasbree, Sevenum en kwamen we weer op de oude vertrouwde Middenpeelweg uit. Inmiddels werd het toch wat stiller in de groep. Over een afstand van bijna 20km moesten we deze volgen. Klokslag 12.00 uur waren we terug bij de Bron in Handel. Iedereen moe maar heel voldaan over de mooie tocht en de collegialiteit.

Volgende week staat er weer een buitenlandse tocht op het programma. Namelijk naar Kleve in Duitsland.

Gezien het naderende fietsweekend hopen we dat het aantal renners weer gaat toenemen nu de vakantie voor velen weer ten einde loopt. Geniet nog even van het zeer warme weer en graag tot volgende week zondag.

[smoothslider id='87']

Plaats een reactie

css.php