Pfalzdorf 15 juli

Wat zal de warme zondagochtend in de vakantie ons brengen. Vandaag de lange route naar Pfalzdorf (D) van 125 km op het programma. Met de wetenschap dat velen van ons al aan de welverdiende vakantie zijn begonnen. Maar of dat een vakantie zonder fiets is wordt sterk betwijfeld. Wat zullen de meeste afgetraind terugkomen van de hoogtestages. Maar niet getreurd. De opkomst was aan de magere kant met 6 renners van de vereniging en één gastrenner uit de Mortel. Het goede nieuws vooraf is dat de opkomst uit Handel weer eens 50% bedroeg. Hoe lang is dat wel niet geleden? Vol goede moed vertrokken richting Venhorst, Ledeacker, Rijkevoort naar Gennep. Daar verliet Hans ons omdat hij toch rekening moet houden met de beperkte actieradius van de accu. Dus met 6 man via Siebengewald richting Duitsland. Mooie wegen door de velden, maar de wegen waren niet al te best. Na 65 km arriveerden we wij op ons koffieadres. Het etablissement was nog gesloten. Maar Maarten op z’n beste Duits kreeg de kanchen koffie toch geregeld. Even de bidons gevuld en onze weg werd via Hassum, Afferden, Heijen weer vervolgd. In Gennep weer de brug over. Het devies is blijft met dit warme weer goed te drinken om de kramp voor te blijven. Dat lukte niet helemaal. Met een tandje minder werd de weg vervolgd. Via Beugen naar Sambeek waar André lek reed. Vervelend want onze fietsenmaker is ook op vakantie. Dus zelf die rot band van de hoge velg zien te krijgen. Ja “zien” te krijgen. Toen de leesbril voor de dag kwam ging het wat gemakkelijker. Daarna via Oploo richting Elsendorp. André viel helemaal stil. Wat zou er aan de hand zijn? Voor wij gedraaid waren om navraag te doen, had André al naar huis gebeld. Was hij zelf stuk gereden of had hij nogmaals lek. We zullen het niet weten. Goed half 1 arriveerden wij weer in Handel. De koffie was geregeld bij Mark. Daar aangekomen werden wij hartelijk ontvangen door Yvonne met een ijsje, koud water en een heerlijk bakkie koffie.

Plaats een reactie

css.php