Esbeek 1 Juli

Bij het ontwaken was het zonnetje al lekker aanwezig. Zoals beloofd zou het een warme dag worden. Al vroeg in de ochtend stond er ook al een behoorlijk briesje. En dat nog wel met één van de langerezondagochtend tochten. Vandaag stond de tocht naar herberg den Bockenreyder in Esbeek op het programma. Totale afstand ruim 124km. Maar veel trappers maken licht fietswerk. Alle kerkdorpen waren maar minimaal vertegenwoordigd. Uit Boekel waren 3 renners aanwezig, slechts 1 uit Gemert en 6 uit Handel. Dat was wel een kleine tegenvaller met erg warm weer, redelijk wat wind en een lange rit voor de boeg. Daar kwam nog bij dat 3 van de 10 renners na een uurtje rechts om keert zouden gaan maken. Volle goede moed vertrokken we richting Gemert. Het tempo zat er goed. Onderweg werd regelmatig van kop gewisseld. Over mooie rustige wegen via Beek en Donk, Son, Best, Winterle, Casteren, Lage Mierde, Reusel kwamen we na 57 km om 9.40 uur aan bij herberg den Bockenreyder. Echt een hele mooie pauzeplaats. Zoals gebruikelijk was het buitenterras al goed gevuld. Het publiek was wederom zeer divers. Bezoekers van allerlei pluimage zoals wandelaars, mountainbikers, gewone fietsers en een 7-tal snellere fietsers en zelf ruiters waren aanwezig. En dat al zo vroeg in de morgen waar de meeste mensen nog in bed liggen. De eerste uitsmijters werden al verorberd. Wij hielden het zoals gebruikelijk bij koffie, cola en kersenvla met een toefje slagroom. Bidons werden tot de rand toe gevuld want het zou met 7 man toch wel een hele klus worden om tijdig terug te zijn in Handel. Met de wind vol op de kop vertrokken we richting Baarschot. De kopmannen werden telkens snel afgewisseld om de verzuring voor te blijven en toch een redelijk tempo te kunnen blijven onderhouden. Via Westelbeers, Middelbeers, langs het Wilhelminakanaal van Oirschot richting Best. Het begon al wat drukker te worden op het fietspad. Goed uitkijken en elkaar blijven waarschuwen voor obstakels. Toch ging het mis. Bij het passeren van gewone fietsers reden we over een kleine hobbel. Daardoor kwam het voorwiel van Jan vrij van de grond en verkeerd op het asfalt terug. Jan maakte een enorme smakkerd. Jan lag langs de weg en bloede door de verhoogde hartslag behoorlijk uit de talrijke schaafwonden. Wij waren bang voor een gebroken sleutelbeen en ribben. Jan was niet aanspreekbaar. Hij was even buiten bewust zijn. Na een paar minuten was hij aanspreekbaar maar wist zich van de valpartij helemaal niets te herinneren. Onze verplichte helm heeft wederom zijn beschermende functie bewezen. Het had allemaal veel slechter kunnen aflopen. Naar huis fietsen was dus voor Jan geen optie. Schade aan zijn fiets was te verwaarlozen maar zou wel mogelijk zijn geweest. Toen alles onder controle was zijn de 1e 3 renners alvast naar huis gereden. Jan moest zelf naar huis bellen om Rian niet bang te maken en te vragen hem op te halen. Zo gezegd, zo gedaan. Toen Jan in de vertrouwde handen was overgedragen konden we met de nog resterende 3 man onze weg, tegen de wind in, vervolgen. Klokslag 13.00 uur arriveerden we weer in Handel. Al bij al was het een memorabele dag geworden. Jan van harte beterschap gewenst en hopen je snel weer te kunnen begroeten.

Plaats een reactie

css.php