Koningsdag 27 april

Traditioneel staat op Koningsdag de oranjetocht in Horst op het programma. De voorafgaande dagen werd er al wat op en neer geappt dat we daar misschien maar beter van af konden zien. De weersverwachtingen waren dat het droog zou zijn maar wel aan de frisse kant met een graad of 4 rond de klok van 08.00 uur.  En koud was het vanmorgen. Handschoenen waren geen overbodige luxe geweest. Afgesproken werd dat we wel zouden kijken wie er was en hoe laat we thuis wilden zijn. Veel rijders hadden de extra zondag volgens mij gebruikt om uit te slapen. Met slechts 7 man aan de start werd besloten om richting Milsbeek te rijden. Zo gezegd, zo gedaan. Met vrijwel geen wind vertrokken we richting Zeeland. Onderweg was het nog erg rustig op de fietspaden en B-wegen. Konden we lekker doortrappen en toch van de mooie omgeving genieten die gelukkig weer groen begint te kleuren. Via Langenboom, Escharen, Grave, Nederasselt, Heumen, Malden arriveerden we al goed half 10 op ons koffieadres in Groesbeek. We dachten dat we de eerste groep waren voor de koffie maar de uitbater vertelde dat die inmiddels alweer weg waren. Aan de koffie met kersenvla kwam de telefoon op tafel om een groepsfoto te maken voor op de website. Tot onze verbazing lazen we dat Jos om 7.54 uur had geappt dat hij eerst nog zijn band moest plakken. Dat had natuurlijk niemand eerder gelezen. Tip voor de volgende keer, bel gewoon, wij zijn echt niet te beroerd om dan even te wachten. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Tenslotte heb je nooit genoeg kopmannen om met de wind tegen naar huis te trappen. Na wat leedvermaak gingen we vol goede moed via Plasmolen, Milsbeek, Gennep, Oeffelt, Haps, Sint Hubert, Wilbertoord, Landhorst, Elsendorp terug naar Handel. Met 92 km, 250 hoogtemeters op de teller, arriveerden we al om 11.20 uur in Handel. Tijd genoeg om nog even bij Twan een oranje tompoes te nuttigen met een lekker bakkie koffie. Zo zie maar weer, elk nadeel heeft zijn voordeel. Niet de oranjetocht in Horst gereden maar wel weer een mooie nieuwe route kunnen toevoegen aan onze rittenbibliotheek.  Hopelijk blijft het komende zondag droog zodat we meer man de route van Sint Michielsgestel kunnen rijden.

Plaats een reactie

css.php