Hedel 20 augustus

Zondagochtend 20 augustus hadden 18 renners zich verzameld aan de Onze lieve Vrouwestraat 54 in Handel om de tocht over 118 km richting Hedel te rijden. Achteraf een opmerkelijke naam voor een tocht die helemaal niet in Hedel komt. Wellicht een idee om deze tocht volgend jaar ‘Bokhoven’ te noemen, want daar is de pauze gepland. Met een voorzichtig zonnetje, een lekker windje en een graad of 15 werd gestart richting Zijtaart. Voor de brug bij de Zuid-Willemsvaart reed Jan Martens de eerste en enige lekke band van de dag. Met de helpende hand van Twan Donkers waren we weer vlug op weg.
De route werd vervolgd via Schijndel naar Sint Michielsgestel. Met het landgoed Haanwijk uit de 17e eeuw en het voormalige bejaardentehuis voor welgestelde dames ‘Mariënhof’ in Vught leidde de route langs historische gebouwen en mooie natuur met een grote afwisseling aan landschappen: weilanden, akkers, cultuurbos en mooie lanen.
Bij Vlijmen werd de A59 gekruist naar Haarsteeg. Het laatste deel voor de pauze voerde ons over het fietspad op de Hoge Maasdijk van Haarsteeg naar Bokhoven. Bokhoven is een klein dorpje aan de Maas met nog geen 300 inwoners en een rijke historie. Zo is dit dorpje uit begin 14e eeuw 3x volledig verwoest. In de historische boerderij ‘Café ’t Veerhuis’ was de rustpauze gepland. Met uitzicht op de Maas en haar uiterwaarden werd genoten van een welverdiend kopje koffie en voor sommige een lekker stuk appelgebak welke rijkelijk voorzien was van slagroom.
Na de pauze werd na kort overleg besloten in één groep terug naar Handel te rijden. De route werd vervolgd langs de kastelen van de Haverleij, over de (gekanaliseerde) Dieze, via Empel naar Nuland. Met een gemiddeld tempo iets boven de 35 km/u kwamen we niet alleen oude brommers tegen, maar hadden we ook één ouwe brommer in ons midden.  Maar zolang onze voorzitter kan praten maakt niemand zich zorgen. Ondanks dat stevig werd doorgetrapt kon iedereen het tempo goed volgen. Hierdoor kwamen we rond kwart over twaalf via Vorstenbosch terug in Boekel.
Dat het vooraf controleren van de route door de organisatoren gewenst is bleek ook deze keer. Hierdoor zijn vijf onverharde stukken tijdig uit de route gehaald en kon iedereen genieten van deze mooie tocht. Aanstaande zondag staat de tocht van 119 km naar Budel op het programma. We hopen wederom op een mooie opkomst.[smoothslider id=’66’]

Plaats een reactie

css.php