Maashees 30 juli

In de vakantieperiode is het altijd maar afwachten wie er op de zondag aan de start zal staan.
Sommige teamleden vergeten in de vakantieperiode zelfs de teamverplichtingen om het koffieadres te regelen, of het gras te maaien, zelfs de kippen van de sponsor worden vergeten. Vakantie of niet. Net zoals, route is route, geldt ook, afspraak is afspraak. Misschien bleven er ook wel renners thuis omdat er vandaag windkracht 5 werd voorspeld. Gelukkig konden we toch met een A-groep van 11 renners vertrekken richting America waar de koffiepauze zou kunnen zijn. Er bestond al enige twijfel want de regelaar van deze week, verstuurde foto’s vanuit Barcelona. Vol goede moed vertrokken we met de wind vol op kop richting Elsendorp. Over de vele B-wegen werd er stevig doorgereden om via Stevensbeek, Holthees, Broekhuizen, Horst al om 9.50 uur in America aan te komen. Toch even kijken of het koffieadres op onze komst was voorbereid. Helaas geen koffie in America op dit vroege tijdstip. Menig versleten renner had eigenlijk toch wel zin in lekker bekske. Dan maar door naar Griendsveen. Na ruim 65 km arriveerden wij bij Herberg de Morgenstond waar Bart nog een groot gedeelte van deze accommodatie heeft gerealiseerd. Het terras was al goed bezet door tourclubs uit o.a. Ravenstein, Boxmeer, Wanroij. De koffie liet erg lang op zich wachten. Kwam goed uit want ondertussen kon Michel even knuffelen met een oud beroepsrenner. Ondanks dat Michel niet meer in de app-groep zit is hij alom bekend in het profcircuit. Na slechts 1 bekske koffie en wat (grote) pruimenvlaai werd de weg opgekort. Via Liessel, Vlierden, met nog steeds hevige tegenwind richting Deurne waar de wind eindelijk iets in ons voordeel draaide, Bakel en de Mortel. Net voordat we terugkwamen in Handel zat er toch nog een stukje zandpad in de route. Gelukkig want anders zou alles 100% in orde zijn geweest. Moe maar zeer tevreden over de mooie route arriveerden we 12.05 uur met 112 km op de teller en een gemiddelde van 32,4 km/uur weer terug bij de ruïne van Handel. Volgende week is het alweer augustus. Traditiegetrouw is het 1e weekend daarvan Boekel kermis. Toeval of niet, aanstaande zondag is het onze rit naar Boukoul (Limburg) met een afstand van bijna 133 km. Voor de koffie aldaar ter plekke is onze hoop gericht op Mike. Eenieder die nog van zijn welverdiende vakantie geniet, geniet er nog maar even rustig van, nadien is het weer afzien.

[smoothslider id='63']

Plaats een reactie

css.php