Esbeek 23 juli

Als de klok 8 uur slaat vertrekken we met zijn tienen richting Gemert voor de rit van vandaag welke ons via Best, Oirschot, Vessem , Casteren en Lage Mierde naar Esbeek zal leiden. Omdat De Bockenrijder, onze vaste pauzeplaats, aan een zandweg gelegen is, is er voor een andere pauzeplaats gekozen. Op de pad naast het kanaal naar Son en Breugel passeren we een bijzondere tourclub van een man of vijftien, welke opvalt omdat ze gebruik maken van een sirene een fluit en de laatste renner draagt de rode lantaarn. Een enkeling draagt zelfs een rugzak, waarschijnlijk met de reserveaccu`s voor de sirene en de lantaarn. Maar vooruit, ieder zijn plezier. Op het terras van onze pauzeplaats is het goed toeven. Marco, die een Snelle Jelle op zak heeft, doet nog een extra rondje in het zwembad. Omdat niemand zich geroepen voelde om een stukje te schrijven heb ik mijn telefoon (camera) aan laten staan en alles opgenomen. Echter wat zoal besproken is heb ik maar niet in dit verslag opgenomen. Na de koffie en de cola blijkt dat het makkelijk fooi geven is van andermans geld, maar allé dat was niet zo erg, het was een goeie  bakske. Omdat Michel al eerder afgedraaid was vervolgen we na de pauze de rit met z`n  negenen. De wind is ons goed gezind en de wegen lopen goed, met snelheden ver achter in de dertig zijn we snel weer in Handel. De klok van de kerktoren staat nog net niet op twaalf uur als we terug zijn. Voor volgende week staat de route naar Maashees op het programma, ondanks dat het midden in de vakantie is verwachten we toch een goede opkomst.

[smoothslider id='62']

Plaats een reactie

css.php