Borkel en Schaft 16 juli

17 renners stonden om 8uur weer klaar voor de rit naar Borkel en Schaft. De rit ging nu over de rooijhoevsedijk richting De Mortel en zo naar Helmond. Deze nieuwe tocht was al op vele punten aangepast door de route commissie, maar niet voorgereden. De route ging ook over de leenderheide een hele leuke brede fietspad, maar door rechtsaf te gaan werd het steeds smaller en kwamen we op een zandpad uit, Ton moest nog effe laten zien wat hij tijdens zijn diensttijd ook deed. We zagen in de verte mensen op een verharde weg fietsen, over een smal paadje er naar toe waar we uiteindelijk bij Achelsekluis uit kwamen. Iedereen weer bij elkaar, zodat we weer gezamenlijk verder konden. Ook deze tocht dient nog een kleine aanpassing te ondergaan, die dan opgeslagen wordt in de bibliotheek. Ja een bibliotheek zonder zandpaden daar willen we naar toe.
Om bij de pauzeplaats in Valkenswaard te komen hadden we nog een paar kilometers te gaan, over de kempervennen, dit gedeelte van de route zal Armando niet vergeten, hij was de kopman die door een wesp gestoken was. De bovenlip werd steeds dikker en dikker. Eenmaal op de pauzeplaats aangekomen was het koelen. Normaal bij een wespensteek is het uitzuigen, maar Armando had liever een dikke lip. Na de pauze waren er nog 50 km te gaan, wel hadden we de wind een beetje in ons voordeel, dat was ook wel te merken. Er werd een behoorlijk tempo gereden. In Beek en Donk aangekomen ging de route nog richting Boerdonk en de Kokshoeve naar Handel. Geen eindsprint iedereen was voldaan, doordat er telkens weer gaten dicht gereden moest worden na de vele afslagen van deze route.

[smoothslider id='61']

Plaats een reactie

css.php