Deventer 24, 25 Juni

Zaterdag 24 juni,
Het fietsweekend stond op de planning 13 renners (Twan, Gerard, Marco, Michel, Marcel, Jos, Mary, Armando, JanG, JanM, MarkM, JohnM, JohnV) Stonden om 7:00uur klaar voor vertrek. PietR had zich jammer genoeg af moeten melden vanwege de valpartij van zijn vrouw. Piet sterkte ermee. Deze keer had de organisatie besloten om met de auto naar Deventer te gaan en daar twee rondjes te fietsen een geweldig idee is later gebleken. JanG en Twan hadden de bus voor de fietsen en Gerard en JohnM de personen wagen. Na ongeveer 2 en half uur kwamen we aan is Schalkhaar waar de routes starten. Iedereen had zijn tenue al aan, alleen nog het schoeisel wisselen en de eerste tocht van 150km kon beginnen. Het was prachtig weer een beetje wind in de rug kon men genieten van een hele andere omgeving als we gewend zijn dan als we vanuit Handel vertrekken. Aangekomen in Holten begonnen de eerste klimmetjes van de Sallands heuvelrug het kosten ons weinig moeite om daar die heuveltjes over te komen. Piet en Hans Klokgieters hadden het veel zwaarder in Frankrijk gezien de foto’s die Piet steeds stuurde op de tourclub app. Na 50km hadden we onze eerste pauzeplaats ergens in Tusveld. Heerlijke koffie met appelgebak en nog een bak koffie. Toen we weer verder gingen met de tocht werd het steeds donkerder boven ons hoofd we konden in de verte al zien dat het daar regende, maar ja route is route is onze taak om die ook af te maken. Is tenslotte niet de eerste keer dat we een beetje nat worden. Het tocht was prima uitgezet met o.a. streetview door de organisatie heel leuke fietspaden langs het water op waar verder weinig ander verkeer aanwezig was. Ergens bij Oostmarsum hadden we het volgende klimmetje vals plat werd genoemd omdat deze getrainde renners er weinig moeite mee hadden. Na 100km waren toch wel wat nat geworden, maar dat kwam goed uit want toen was de volgende pauzeplaats in Daarlerveen. We werden daar goed ontvangen en we konden daar een beetje opdrogen alvorens we aan de spaghetti konden beginnen. Die was toen wel zo lekker de we aan een bord niet genoeg hadden er was meer dan genoeg. Even wachten totdat weer droog werd om de laatste 50km nog te af te maken. Er was toen wel behoorlijk wat tegenwind met wat miezer regen, maar deze bikkels kon ons niets tegenhouden om vier uur kwamen we aan in Schalkhaar waar onze auto’s stonden. Alle bagage in de bus van Twan en op naar Deventer naar ons hotel. Daar aangekomen konden we onze fietsen meenemen naar de kamers, omdat er brand was geweest in de ruimte wat eerst de bedoeling was. Geen probleem de fietsen de trap op effe douchen en opfrissen voor ons welverdiende Grolsch biertje. Een renner had geen lange broek bij en de ander geen onderbroek, geen probleem onderbroek kunnen we hier kopen en de korte broek kon je ook mee stappen. Om half acht stond ons eten klaar, we konden dus nog een paar uur door deze mooie binnenstad van Deventer wandelen en ergens anders nog een biertje nemen. Toen werd het tijd om te gaan eten. We konden zelfs kiezen uit een 3 gangen menu. Jos deed niet moeilijk en liet JanM zijn keuze bepalen. Het was heerlijk en meer als voldoende. Na dit heerlijk diner werd het weer tijd om de stad verder te bezichtigen en de kroegen op te zoeken want die waren er meer als voldoende. Nadat Armando zijn welbekende salsa dans had uitgevoerd werd het bedtijd.

Zondag 25 juni,
Na een korte nachtrust door onder andere de straatherrie en JanG die om 3 uur s’nachts nog een mop moest vertellen was het ontbijt klaar gemaakt. Het was een prima ontbijt alles was aanwezig om de renners op te peppen voor de volgende rit van 120km. Eerst moest er nog wat gesmeerd worden de meeste hadden jeuk van de rupsen die via de regen in onze kleding kwam tot aan de bilnaad toe. Marco en Mary trokken de handschoentjes aan om deze mannen in te smeren. Daarna kon de tocht beginnen in Schalkhaar richting het noorden het was droog en af en toe kwam het zonnetje er zelfs door een beetje wind opzij op naar de pauzeplaats op 60km in Zwartsluis. Een hele leuke havenplaats aan het zwart water, daar hadden we koffie met een keuze gebak en nog een koffie of cola. Het weer was nog steeds prima. De route werd vervolgd over het fietsbruggetje waar we voorheen een opmerking van bediening dames, dat we die hadden overgeslagen. We gingen richting Zwolle die plaats kenden we nog van een paar jaar geleden, ook was er stuk route opgenomen die we toen ook gereden hadden langs de rivier het zwarte water en de ijzel. De snelheid zat er goed in iedereen beschikte over een geweldige conditie het was vechten wie eraan kop ging. Weer in Deventer aangekomen had JohnM nog de pech dat hij lek reed op de brug van de ijzel. Het regende een beetje maar die band moest toch verwisseld worden. Na een tiental minuutjes konden we de tocht afmaken weer in Schalkhaar omdat daar de auto’s geparkeerd stonden. Daar aangekomen was wat opfrissen met het water uit een bidon o.a. en omkleden om in het restaurant daar nog wat broodjes te nuttigen. Toen we allemaal wat bij gekomen waren was het de auto in en huiswaarts. Het was een grandioos weekend met een goede organisatie, diegene die er niet bij waren, jullie hebben echt wat gemist, voor volgend jaar een tip meld je aan want dit mag je niet missen, die blijdschap en saamhorigheid onder de renners geweldig om meet te maken.

Organisatie: JohnV, Marco en Michel geweldig bedankt voor de goede zorgen.

[smoothslider id='58']

1 gedachte over “Deventer 24, 25 Juni”

Plaats een reactie

css.php