Langeboom

Vroeg uit de veren. De wekker liep al om  6.10 uur af. Omdat het een doordeweekse zondag was met veel georganiseerde activiteiten was er besloten al om 7.00 uur te vertrekken. Zodat we op tijd terug konden zijn. De weersomstandigheden waren super. Een heerlijk voorjaarszonnetje en eindelijk eens een keertje weinig wind. Een unicum de laatste weken. We vertrokken stipt op tijd met 9 renners plus aangevuld met “onze” wereldkampioene.
Of is het juist andersom, de wereldkampioene aangevuld met 9 ….? Maar fijn, een even aantal dus zodat we allemaal 2 aan 2 konden rijden. Via Venhorst vertrokken we naar Langenboom voor de start van de mooie uit gepeilde tocht welke trouwens ook als gpx-bestand was te downloaden. Om 7.30 uur inschrijven bij café Bens. Was een fluitje van € 3,00 maar zo gepiept en bleek achteraf geen cent te veel. Was niet zo druk. Maar je kon ook vertrekken vanuit Groesbeek en Millingen. De route liep over mooie achteraf wegen via Haps, Gennep, stukje Duitsland, Berg en Dal met daarin de bekende klimmetjes inclusief de Oude Holleweg. Alleen Karlijn vindt deze klim echt leuk. Zij kwam dan ook als eerste boven. De rest moest toch wel even op adem komen. Toen we weer compleet waren gingen we in gestrekte draf via Heumen, Linden weer terug naar Langenboom. Ditmaal niet gestopt bij het eindpunt café Bens maar direct door via de Middenpeelweg naar ’t Vossenhol in Handel. Een paar minuten na 11.30 uur arriveerden we bij een vol terras. Het Rooi Skut was daar namelijk neer gestreken als pauze plek voor de jaarlijkse processietocht van slechts een kilometer of 10 max. Maar omdat wij nog jonge benen hadden (overigens wel met 130 km met een gemiddelde van 33,0 in deze vermoeide benen) konden wij wel blijven staan. Nog even wat na gekeuveld en waren we het er unaniem over eens dat deze mooie tocht een vaste route moet worden. Stukje Oude Holleweg eruit halen en dan voldoet deze tocht aan het criterium van maximaal 125 kilometer.

Plaats een reactie

css.php