Kleve 28mei

In de contreien van Kleve is het altijd mooi rijden. Dat was ook wel te zien aan de opkomst.In het totaal 17 man plus gastrijdster Silvy Swinkels ondanks de afwezigheid van een aantal mountainbikers.Weer een Nederlandse topper die graag met ons mee op pad gaat. Direct bij het verzamelen was er al een discussie over de regenbui(en) welke ons zouden teisteren deze ochtend. Maar niet iedereen had een regenjas bij zich. Toch maar vertrokken richting Duitsland. Tocht verliep gesmeerd tot de eerste regendruppels zich aandienden. Gelukkig was dit niet de moeite waard om dit in het verslag te vermelden. Maar bij het binnen rijden van Duitsland zag de lucht er dreigend uit. Omdat we mijn inziens bewust verkeerd reden, hebben we toch maar mooi de bui(en) ontweken. Chapeau voor de kopmannen. Gelukkig wordt er niet meer het straffe beleid gevoerd van “route is route”. Met 2 lekke banden van de familie Swinkels werd richting Bredeweg gereden om daar maar de koffiepauze te houden. Het liep al tegen 10.45 uur toen wij daar arriveerden. Nog wat gemopperd over de route die niet klopte werd op de koop toegenomen. Gelukkig hebben de routemakers onderhand een huid zo dik als die van een olifant. Spontaan melden zicht twee (toeval of niet) familieleden om het verslag te maken. Dat is wel eens anders geweest. Maar toen puntje bij paaltje kwam kon de één niet schrijven en moest de ander weer werken. Zo zie je maar weer dat het werk meestal bij dezelfde personen terecht komt die dat weer met volle overgave doen. Met 108 km op de teller waren we toch nog op tijd voor de start van de formule 1, die al om 14.00 uur begon, weer terug in Handel. Een route om snel te vergeten en weer vrolijk verder met op dinsdag te koppeltijdrit en een dubbel programma in het Pinksterweekend.

Plaats een reactie

css.php