Koppeltijdrit 30 mei

Vandaag staat de jaarlijkse koppeltijdrit op het programma. De aanmeldingslijst op de site van de tourclub liet weinig aanmeldingen zien voor deze activiteit. De organisatoren, Noud en Marcel, hadden er met bezems en bladblazer voor gezorgd dat het parcours er perfect bij lag. Voor de veiligheid van ons ( en andere weggebruikers ) stonden op de onoverzichtelijke bocht twee verkeersregelaars die hun taak heel serieus uitgevoerd hebben. Omdat de deelnemers, op basis van resultaten vanuit het verleden, in twee groepen verdeeld waren hadden we na de loting 6 nagenoeg gelijkwaardige koppels die de strijd met elkaar aangingen. Ieder koppel bestond uit een renner uit de A-groep én een renner uit de zogenaamde B-groep. Een goed plan wat de belemmering tot deelname aan deze activiteit kan verminderen. Samen iets anders doen en gezelligheid bij het na-kletsen staan toch altijd vooraan. Na de tactiekbesprekingen start het eerste koppel, de klinkerweg voor het restaurant door schudt de spieren los voor de lange rechte weg naar achteren. Hier stond de wind dit jaar vol in de rug, ieder koppel kon hier de teller ruim boven de 40 laten komen. Dan de weg terug naar de start, tegenovergesteld, op tijd doordraaien en de versnelling op een kleiner verzet, maar de 40 was hier niet haalbaar. Als we het koppel waarvan een renner door zware krampen buiten beschouwing laten, was het verschil in de uitslag tussen het eerst en het laatste koppel, minder dan 1 minuut. De bekendmaking van de uitslag, op het terras van Het Vossenhol, was dan ook verrassend . De gezelligheid was er niet minder om. De organisatoren hebben de uitslag al via de mail naar de leden verstuurd.

Plaats een reactie

css.php