Kevelear 16 juni

Om 08:00 staan er 9 mannen uit de A en B groep klaar om richting de Kaarsenkapel van Kevelaer te vertrekken.
Na 25 km is het al weer tijd voor de eerste plaspauze. Na de stop helpt de wind ons richting Kevelaer. Niet al te vermoeid en zonder nat te worden van de regen komen we na 55 km aan op het terras in hartje Kevelaer. Hier nuttigen de meeste van de groep een Kánnchen kaffee. Na het betalen van de rekening, en met kleingeld op zak naar de kapel om een kaarske aan te stoken. Dan de neuzen weer allemaal tegen de wind in richting Handel. Maar met gewoon doortrappen en regelmatig van kop wisselen zou het moeten gaan lukken. De weg was hier en daar al nat van de regenbuitjes om ons heen, maar wij nog niet. En dan een lekke band, gelijk ook ff uitrusten. Na het verwisselen van de band toch wat regendruppels, maar daar bleef het bij.
Bij Afferden, met het pontje de Maas over, altijd gezellig. We waren nog steeds droog, zou het ons dan toch lukken om niet nat te worden …. Helaas, bij Venhorst werden we overvallen door een fixe regenbui. Maar Voldaan en met veel plezier gefietst te hebben kwamen we na 105 km weer terug in Handel.

Plaats een reactie

css.php