Merselo 30 juli

Kijkende op de tochtenlijst zie ik, ik heb het niet nagekeken, de langste zondagtocht van het seizoen.  122 km. Zo zit ik in elkaar en wil ik me altijd even meten met de grote. De tour de france femmes fietsen over 8 dagen 960 km dus dat is gemiddeld 120 km. Laten we dat vandaag nou ook net doen. Nu doen er bij de tour 137 rensters( misschien enkele uitvallers) mee terwijl wij deze afstand met 8 renners hebben gedaan….. Heb ik iets aan de info…nee maar ik vond het een leuke intro voor het verslag. 

Zoals gezegd starten er vanmorgen 8 renners voor de 122 km lange tocht. 2 ervan zijn rond de 50 km afgedraaid en hebben de route wat ingekort. In Handel weken we al van de route af omdat de Kapelweg vol met kiezels lag. Op de rotonde in Elsendorp zaten we weer op de route en via de Rips, Milheeze en Deurne reden we in een lekker tempo richting Meijel. Er werd lekker doorgewisseld door iedereen en via Grashoek, America en Veulen kwamen we aan in Merselo voor een lekker bakkie koffie. Het terras was nog niet helemaal open maar snel wat stoelen neer zetten en we konden lekker buiten zitten. Na de pauze kwamen we in Boxmeer aan waar we enkele druppen voelden. Even kijken op buienradar en besloten we de route iets in te korten. Uiteindelijk via enkele binnendoor weggetjes kwamen we toch aan in Mill waar we weer op de route zaten en via de middenpeelweg naar boekel waar een lekker boekels bakkie werd gedronken. Toch had ik er 120 km opstaan. Een leuke tocht die zeker op de ikfietsopweggetjeswaariknognooitbengeweest.nl zou kunnen staan.
Een fijne (werk)week. 


Plaats een reactie

css.php