Griendsveen 11 juni

In de morgen de hond uit laten komen je op de vlinderweide om 07.15 een meneer tegen, raak je in gesprek. Vertelde dat hij Jan Bos Kende, die zal zeker wel meegaan. Ik zij ik heb hem dit jaar nauwelijks gezien dus ik verwacht niet dat hij erbij is. En dat klopte. Toch met 16 man aan de start, hoge temperaturen en een gastrijder, Sjoerd de zoon van Andre.

Was het vandaag de dag van wit, we gingen bij de peelduiker rechtdoor een beetje breeduit over de weg i.v.m. De wind. Ik zat achterop en wat er toen gebeurde had ik nog niet eerder meegemaakt. Een witte bestelbus van Vegatech uit Boekel. Reed met hoge snelheid rechts door de berm letterlijk en figuurlijk in de groep. Mij passeerde hij maar de 4e van achter Peter werd aangereden en ontstond er paniek. We maanden de bus tot stoppen en vroegen hem waarom hij dat deed. Was het antwoord jullie reden te breed op de weg, hij klaksoneerde niet en ramde gewoon door. Ik had het gevoel dat hij aan de pillen had gezeten en niet goed wist wat hij aan het doen was. Gelukkig had niemand iets, en het fraaie was dat hij 200m verder afdraaide, je denkt wat bezielt deze jeugdige gast.

Komen we in Westerbeek had Mary lek, een nieuwe band en nu al 3x problemen.Zien we daar een fietser aankomen, was het onze penningmeester die ze achter in onze groep niet gemist hadden. Hij was namelijk achter die witte bus aangereden om foto‘s te maken. Heeft dus van Elsendorp tot Westerbeek alleen liggen beuken, had het al opgegeven. Geluk voor hem was de kapotte band, hij heeft de tocht uitgefietst. We gingen richting Horst waar we zouden kijken voor een koffie adres, niets te vinden, dan America ook dicht. O ja ook nog een gebroken spaak, maar ook de oude voorzitter kon verder.

Was het koffie in Grientsveen, na de pauze ging het bijna weer mis, een witte bestelbus, komt met hoge snelheid voorbij de groep, vlak voor een bocht met een fietser en auto als tegenligger. Dit had helemaal verkeerd af kunnen lopen. Wij als groepen moeten ons aanpassen, maar heb het gevoel dat de negatieve publiciteit over fietsgroepen agressie opwekt bij andere weggebruikers die zich totaal niet willen aanpassen.

In Bakel was het 2e lek van Mary een feit. Zijn wiel moest maandagmorgen bij fietsland maar door de brievenbus gegooid worden, want dit kon echt niet. Een langzame groep reed door want de koffie met een heerlijk gebak op de verjaardag van Andre was de afsluiting van rommelige rit. O ja de Witte tornado Bambergen kwamen we ook nog tegen die jammer genoeg het bed niet eerder kon verlaten.

Ging ik met de benen omhoog, een lekker weißen uit de koelkast en het zwembad waar de verzuring minder werd de mooie zonnige zondag afsluiten

20230611_124242
20230611_124304
20230611_124249
20230611_103348
20230611_103310
20230611_103327
previous arrow
next arrow

Plaats een reactie

css.php