Berg en Dal 29mei 2de pinsterdag

Deze zondag stond voor het eerst een rit naar de heuvels van Berg en Dal op het programma. We zijn aanvankelijk vertrokken met 10 renners, inclusief gastrijder Hans K. Het was prachtig zonnig weer, maar het was wel behoorlijk fris en er stond een stevige NO wind, wat betekende dat we met de wind op kop de heenreis richting Berg en Dal moesten inzetten. Maar door tijdig op kop te wisselen, was het prima te doen om met een gemiddelde van 30 km/u richting Berg en Dal te koersen. Mark van L. keerde vroegtijdig om, om zodoende weer op tijd thuis te zijn. Na het nemen van de korte klimmetjes van het lusje op Duits grondgebied, werd de klim ingezet op de Oude Kleefse baan richting Tivoli B&D. In deze lange en lekker lopende klim, tevens krachtmeting, viel het peloton renners uiteen, en werd snel duidelijk dat Marie de beste klimbenen had. Na het verzamelen bovenaan werd de route weer vervolgt via de zeven heuvelenweg naar het pauze punt De oude Molen in Groesbeek. Waar we in het zonnetje op het terras konden genieten van het welverdiende bakje koffie. Met de wind in de rug werd de terugreis naar Handel ingezet. Iedereen kon goed meekomen en het tempo ging langzaam maar gestaag verder omhoog naarmate we dichter bij huis kwamen. Het laatste stukje richting Gemert was nog ff uitfietsen met 35 km/u alvorens een groot deel van de groep afdraaide voor koffie bij Jan van G. Lekker gefietst

Plaats een reactie

css.php