Gemonde B groep 24 april

Het is zondag 24 april, het eieren zoeken, de paasbrunch en paasontbijt ligt achter ons en het is dan ook moeilijk om een excuus te vinden om niet samen met de fiets collega’s van de fietsclub te gaan fietsen op deze zonovergoten dag. Deze keer gaat het formeren van de A en B groep soepeltjes en zo vertrekken we vanaf Handel richting Boekel met 9 gemotiveerde renners (waarschijnlijk iets minder gemotiveerd dan de renners van de A-groep anders waren ze daar wel met meegereden). Na 500 meter worden we al voorbijgereden door de A-groep en omdat Bart voelt dat hij toch betere benen heeft als hij aanvankelijk dacht, sprint hij na wat aarzelen naar de A-groep. Tussen Boekel en Erp pikken we Bart weer op. “Die mannen rijden zo hard dat ik ze niet bij kan houden” roept Bart en sluit weer netjes aan bij ons in de groep.
We vervolgen onze weg naar Mariaheide, waar we de renners van dit “skone” dorp netjes groeten, en gaan dan richting Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther, Sint-Michielsgestel naar Gemonde, het verst gelegen punt van deze route.
We fietsen verder via Liempde naar Sint-Oedenrode centrum om daar te genieten van een heerlijk bakje koffie. Ditmaal is de bediening super en daar gaan we zeker nog een keertje terug. Ook werden we tijdens de koffie nog geëntertaind door een Rooyse aanstormend talent als cabaretier.
Ondertussen is de wind flink aangewakkerd en het is bikkelen op de terugweg welke ons leidt, via Nijnsel, langs Bavaria af richting Handel. Misschien een goed moment om te vermelden dat er vanmiddag in Boekel een bierproeverij plaats vindt en dat de historische optocht in Gemert gehouden wordt.
Net voor het bordje “Gemert” toen ik dacht “wat moet ik in hemelsnaam in het verslag schrijven” want er was namelijk niet veel spannends gebeurd tijdens de rit, geen lekkende banden, geen val partijen kwamen 2 ruiters ons tegemoet.  Toen een van de paarden een knal oranje fiets zag ging deze zijwaarts richting waar Hans fietste. Met een geweldige snelle reactie van Hans en de degene achter hem ontweken ze het paard en liep alles gelukkig goed af. De ruiters riepen nog “sorry” en we reden weer verder richting de Doonheide waar Jan ons trakteerden op een bakkie, wat fris en een koek.
Als vandaag Annemiek van Vleuten LBL en Max verstappen de GP van Imola wint kan de dag niet meer stuk.
Fijne dag toegewenst namens Jan, Twan, Bart, André, Hans, Piet, Armando, Ton en Gerard.

Plaats een reactie

css.php