Appeltern 17april 1ste paasdag

Zondagochtend 17 april was het eerste Paasdag. Dat betekent een keuze tussen een lekker paasontbijt met de familie of heerlijk met de clubleden op de wielrenfiets. Het weer mocht deze ochtend geen excuus zijn, want ondanks dat het ’s ochtends maar net boven het vriespunt was, zou de temperatuur snel aangenaam oplopen tot bijna 20 graden in de middag. Negen fanatiekelingen hadden de wielrenfiets verkozen boven het paasontbijt en stonden met winterhandschoenen, arm- en beenstukken klokslag 8.00 uur paraat voor De Bron in Handel. Omdat de groep te klein was om te splitsen werd besloten om in één groep te vertrekken.

Vanuit Handel werd vertrokken richting Erp. Via Mariaheide en Veghel, langs Vorstenbosch en Nistelrode verliep de tocht voorspoedig. Jan en Hans besloten vanaf hier op het gemak richting Handel terug te fietsen. Als zevental doken we onder de A50 door het natuurgebied Herperduin in. Dit langgerekte natuurgebied met bossen, vennen, heide en zandverstuivingen strekt zich grofweg uit van Oss tot Herpen. De tauros runderen die zijn uitgezet om het gebied te begrazen kruisten ook deze zondagochtend ons pad. Zelfs zo dichtbij dat Marco besloot om een stukje te gaan veldrijden. Aan het einde van de natuurgebied kreeg Jarno de eerste en enige lekke (achter-) band van de dag. Na een snelle bandenwissel zaten we weer vlug op de fiets. Het bosrijke gebied had inmiddels plaatsgemaakt voor het kale rivierengebied van de Maas. Via Huisseling kwamen we aan in het hartje van vestigingsstad Ravenstein. Het centrum van Ravenstein wordt onder andere gekenmerkt door haar kasseienstraten. Een mooie verwijzing naar Parijs-Roubaix die later op die dag verreden zou worden.

Nadat we bij Ravenstein de dijk langs de Maas zijn opgedraaid gaat het met wind in de rug in een stevig tempo richting Megen. We passeren Demen en Dieden. Het gemak waarmee de kilometers worden weggetrapt voorspelt weinig goeds. Na het pontje bij Megen naar Appeltern keren we immers om en wachten ons de nodige kilometers over de dijk langs de Maas met de wind op de kop. Voor het zover is hebben we nog een rustmomentje op de pont. Na zo’n 60 km worden we hartelijk welkom geheten op onze pauzeplaats de Uitbaeterij De Viersprong in Batenburg. Naast een warm welkom wordt ons ook een heerlijk kopje koffie en een stukje appelgebak aangeboden. Nadat we op krachten zijn gekomen moeten we helaas de gezelligheid van Batenburg achter ons laten.

Ondanks dat de opkomst niet al te groot was, bestond deze wel uit voldoende sterke renners. Met Jan, Jarno, Mark, Marco, Gerard, Mary en Noud gingen we in de waaier, kromgebogen tegen de wind naar de brug bij Grave. Via Escharen en Langenboom bereikten we de Middenpeelweg. Bekend terrein welke we alleen maar hoefde te volgen tot voorbij Venhorst. Binnendoor naar Handel en voor de klok 12 uur had geslagen was iedereen weer moe en voldaan thuis. Op tijd thuis om tweede Paasdag nog een middag en avond lang te kunnen genieten van een memorabele Parijs-Roubaix en  geweldige PSV-Ajax. Tot volgende week! Noud

2022-04-17 at 10.21.00 AM
2022-04-17 at 10.20.54 AM
previous arrow
next arrow

Plaats een reactie

css.php