Healen 13 mei

Altijd lekker een extra doordeweekse zondag. Want een zondag is een toertocht op het programma van onze tourclub. Wellicht een laatste keer om als club in kleinere groepjes de Corona-ritten te rijden. A.s. dinsdag zal er met spanning geluisterd worden naar onze demissionaire minister president de heer Mark Rutte welke versoepelingen er voor ons in het vat zitten. Hopelijk mogen we vanaf volgende week weer als één groep vertrekken. Maar niet getreurd, het is tenslotte Hemelvaart en het einde van de Ramadan wat gevierd wordt met het Suikerfeest, de tocht naar het Limburgse Haelen van 107km stond op het programma. Met 12 renners, 11 eigen en één gastrenner Jan jr., werd het gebruikelijk overleg gevoerd. Moet er iemand eerder naar huis en in hoeveel groepjes gaan we rijden. Dit keer hoefde niemand eerder naar huis maar er werd nogmaals gekozen om in 2 groepjes van 6 te vertrekken richting Gemert. Enig nadeel is dat er wel meer kopmannen nodig zijn. Maar niet getreurd. In de 1e groep waren diverse kopmannen die de afgelopen dagen hun 1e vaccinatie hadden ontvangen. Wat er allemaal in die bewuste spuit zat zullen we nooit te weten komen, maar we gingen voortvarend van start. De weersverwachtingen waren immers goed te noemen. Sommige renners waren al bij vertrek in korte broek en niet onbelangrijk, allemaal in ons mooie tenue. Er stond slechts een bescheiden windje. Via Gemert, Deurne, Meijel, Roggel werd er koers gezet naar Haelen, het verste punt van onze bestemming. Onderweg werd het al vroeg druk op de fietspaden. Niet alleen wielrenners en/of mountainbikers, maar ook de niet meer weg te denken de (gewone) elektrische fietsen waren volop aanwezig. Via Egchel, wie kent het niet, kwamen we na 73km aan in Helenaveen waar de koffie werd genuttigd op het ons vertrouwde koffieadres. Lekker genietend in het zonnetje van de inmiddels welverdiende koffie werden een aantal witte benen ontdaan van de beenstukken. Gerard voorzag iedereen van een heerlijk bakkie koffie met koekje. Niet iedereen had contant geld bij zich, vandaar het betaalverzoek op de tourclub app. Het moet toch niet gekker worden. Met nog slechts een dikke 30km voor de boeg werd de tocht weer vervolgd. Via de Rips (let op wegen van rechts), Elsendorp naar Handel waar we om 11.45 uur al arriveerden. Tot slot nog een feitje, de opkomst van tourclub Handel bestond dit keer uit 7 renners uit Gemert, 3 uit Boekel en slechts 2 uit Handel zelf. Ik verwacht dat dit a.s. zondag met de tocht naar Valkenswaard weer wordt rechtgezet.

Plaats een reactie

css.php