Sambeek 25 april

’s-Morgens bij het ochtendgloren, bij het verzamelpunt “De Bron”, komen de fanatieke leden langzaam binnen druppelen. Gelukkig waren dit de enige druppels deze dag.
Zoals gebruikelijk hadden we zo vroeg op de morgen nog weinig gesprekstof, het ging het alleen over “ wa is ut kauw” en “wa waait ut hard”.
De Covid richtlijnen zeggen dat we nog steeds in kleine groepjes moeten rijden. Na een wijs beraad, nemen we een democratische beslissing en besluiten we als gehele groep te vertrekken. Dit mede ingegeven doordat sommige leden het parcours, de lengte, de windrichting en het koffieadres nauwkeurig hadden bestudeerd.
De route gaat richting Noord-Limburg en heel af en toe kunnen we profiteren van de wind. De sterkste renners nemen het kopwerk voor hun rekening als het tegen de wind in moet.
We halen na enige tijd een 3-tal leden in die nog in de “ziekenboeg” vertoeven, na een vriendelijke begroeting laten we die snel achter ons.
Noud heeft zijn uiterste best gedaan om een plek te vinden waar we koffie kunnen drinken. De gehele zaterdag heeft hij geïnformeerd en rond gebeld, met als resultaat koffie in Boxmeer.  We wijken even af van de route en rijden het centrum in over de vaccin prikplaats, helaas zijn we nog niet aan de beurt voor een prik we zijn allemaal nog veel te jong, naar het koffie adres waar we een heerlijk bakske koffie kregen.  Chapeau Noud goed geregeld.
Dan vervolgen we de route richting huiswaarts en gelukkig hadden we de laatste kilometers voordeel van de wind. Na 90 kilometer landen we weer in Handel.

Plaats een reactie

css.php