Wijchen 14 juni

Om 8:00 uur waren 17 enthousiaste clubleden aanwezig om de route rondom Wijchen te fietsen. Met inachtneming van de huidige corona maatregelen vertrokken we in 2 groepen.

Als jonge koeien voor het eerst in wei, vertrok groep 1 over de ontginningsgebieden van Landhorst en Wilbertoord. Turbo Hans werd vanuit groep 2 ingezet, om de 1e groep te laten kalmeren zodat het tempo zakte naar ± 33 km/h.  Daarna ging de tocht verder naar Beers, alwaar onze fietsenmaker bij het verkeerslicht zijn eerste premie van de dag binnen kon halen. De route vervolgde met een mooi rondje rondom de Kraaijenbergse Plassen bij Linden. Groep 1 maakte een route fout waardoor groep 2 voorop kwam te rijden. Na de Maasbrug bij Heumen gingen we naar Overasselt. Daar stopte we om 9:30 om een kopje koffie te scoren bij restaurant st. Walrick. We hadden geluk want het personeel was net gearriveerd. Een kopje koffie kon geserveerd worden met in achtneming van de 1,5 m regel.

We konden geen gebruik maken van de toiletten in het restaurant, in plaats daarvan konden we naar de toiletcaravan, naast het restaurant. Marco was erg blij om weer eens samen te kunnen pauzeren, zodat hij lekker kon ouwehoeren, in de hoop dat er nu wel naar hem geluisterd werd.

Om verwarring te voorkomen zijn we na de pauze vertrokken in dezelfde groepen en volgorde. Via Wijchen staken we bij Nederasselt weer de maas over, en gingen hierna direct de dijk op, i.p.v. de 360 graden bocht naar Grave. Hans K. was als kopman van groep 2 zo op de weg gefocust dat hij toch richting Grave stuurde. Hij kon eenvoudig weer terug keren bij groep, die op de dijk bijna tot stilstand kwam door een overstekkende kudde koeien. Bij Overlangel sloten enkele sportieve dames bij ons aan, hun andere fiets vriendinnen achterlatend. Via Reek en Langenboom kwamen we bij de Middenpeelweg uit, en hebben via Odiliapeel en Venhorst ons thuishonk week bereikt

Met een 99km op de teller en met een mooi gemiddelde van 31,6 km/h was iedereen voldaan van de geleverde inspanningen. Diverse renners dronken nog kopje koffie bij John M. of bij voorzitter Jan.

Volgende week onze jaarlijkse Vaderdag tocht naar Kevelaar, denk aan het kaarsengeld 😉

IMG_1700
IMG_1699
IMG_1697
IMG_1693
IMG_1694
IMG_1695
IMG_1692
previous arrow
next arrow
IMG_1700
IMG_1699
IMG_1697
IMG_1693
IMG_1694
IMG_1695
IMG_1692
previous arrow
next arrow

Plaats een reactie

css.php