Helenaveen 7 juni

Na versoepeling van de corona-maatregelen is vandaag de herstart van het seizoen. De rit van vandaag stond ook bij het begin van het seizoen op het programma. Toen de pauze in de voetbalkantine van “VV Neerkant”, nu geen geplande pauzeplaats  maar om 9.15 uur worden we met open armen ontvangen op het terras van “In d`Oude Peel” in Helenaveen.  Om 8 uur stonden 5 renners uit Boekel, 5 uit Handel en 2 uit Gemert klaar voor de punten voor het clubkampioenschap van 2020. Omdat het maximum aantal van een groep nu bepaald is op 10 renners, besluiten we om te splitsen in twee groepen van zes. Tot de pauzeplaats hadden we de eerste groep steeds op gepaste afstand in het oog. Een kapotte spaak, direct na de pauze, zette ons meteen op een achterstand wat maakte dat we de eerste groep deze dag niet meer gezien hebben. Waar wij voor de pauze, met regelmatig wisselen van kopmannen,  de draaiende   wind samen goed hebben kunnen trotseren was het na de pauze wel wat zwaarder. Diverse stukken recht op de kop, gelukkig hadden we enkele sterke kopmannen waardoor we samen  tegen half twaalf weer in Handel waren. De laatste kilometers van deze rit voerde ons via een mooi stukje van Gemert door  de Pandelaarse  en Deelse Kampen  naar de Verreheide.  81 kilometer op mijn Garmin met een gemiddelde van 30,7 km/u. Een mooie rit en een goed begin voor  de rest van seizoen. Volgende week voert de route over 99 kilometer naar Wijchen.

Plaats een reactie

css.php