Kranenburg 6 juli

Bij het verzamelpunt om 08.00 uur was het nog wat aan de frisse kant. De helft van de 14 renners hadden toch voor de zekerheid de armstukken van Kingspan aangetrokken. Op deze gedenkwaardige dag van 7-7, want 45 jaar geleden was de wk-finale verloren van de Duitsers. Maar vandaag konden onze leeuwinnen historie schrijven. Als Lieke Martens net zo in vorm zou zijn als onze Jan (M) bestaat er toch nog hoop dat we van het grote favoriete Amerika kunnen winnen. Maar trots als Nederlandse wielrenner, want de Nederlander Mike reed eindelijk na 30 jaar weer eens in de gele trui. Dus Mike (vL) uit Handel, met het maken van wat kilometers op zondagmorgen is er toch nog hoop. De route van vandaag zal ons naar Kranenburg in Duitsland brengen. Bij het vertrek was er wat commotie. De route begon niet in Handel maar in Boekel. Gelukkig had Ton zich weer goed voorbereid en vertrokken we richting Midden Peelweg. Via Wanroij, Haps werd reden we in een lekker ontspannen tempo naar richting Gennep. Hanske reed voor Beugen lek en had zijn buikje er al vol van. Hij hield het voor gezien en zette koers richting Gemert waar zijn Ans ook de nodige aandacht verdiende. Even later hield ook Maarten het voor gezien en keerde ook hij voortijdig huiswaarts. Zo vervolgden wij onze weg nog maar met 12 renners. De erg hoge brug bij Gennep was al een voorproefje voor wat ons te wachten stond in het Reichswald met de gigantische klim naar 60 meter hoogte. Zoals altijd zijn de iets langzamere klimmers toch in het voordeel bij de afdalingen. Door telkens goed 2 aan 2 door te wisselen reden we ontspannen via Kranenburg naar de Oude Molen in Groesbeek. Even een bakje en wat fris nuttigen en de afgelopen week door genomen. Genietend van een heerlijk bakkie koffie moest Noud toch toegeven dat hij nooit had kunnen bevroeden dat hij ooit nog eens moest afzien in het wiel van Jan Bos. Ook de pechvogel van de tijdrit, Peter kwam ter sprake. Niemand wist de exacte stand van zaken hieromtrent. Dus maar even een telefoontje gepleegd. Peter van harte beterschap en wij hopen je snel weer te mogen begroeten. Nu de vakanties begonnen zijn is iedereen nodig. Via Malden, de vennetjes van Overasselt, Grave werd weer huiswaarts gereden. De wind stond schuin tegen. Dus iedereen draaide mee op kop. Zelfs Noud en Mark (vL) namen de nodige kilometers voor hun rekening. Het leek wel of de wind even ging liggen, wat enorm werd gewaardeerd. Via de toeristische trekpleitsters vliegbasis Volkel en het Hemelrijk werd de tocht via Odiliapeel vervolgd om na 109 km bij Jan nog even na te praten onder het genot van een bakkie koffie met koek. Wederom kunnen we terug kijken op een lekker verlopen toertocht met 331 hoogtemeters en een gemiddelde snelheid van 29,4 km/uur. Volgende week staat de tocht Bokhoven van 117 km op het programma. De eerste vakantiegangers worden dan weer terug verwacht en voor wie de vakantie nog te goed heeft, wensen wij iedereen een hele fijne welverdiende vakantie en graag gezond weer terug. Geniet er allemaal van.

Plaats een reactie

css.php