Huldiging clubkampioenen 2020

Huldiging clubkampioenen.

Net als voorgaande jaren is er volop onderlinge “strijd “ geweest om binnen onze vereniging kampioen te worden.
Zoals bekend kun je algemeen clubkampioen worden wanneer je de meeste km in clubverband gereden hebt en tijdritkampioen als je de verschillende tijdritten het beste afgesloten hebt.
Ik hoef natuurlijk niet te vermelden dat dit jaar in veel opzichten een bijzonder jaar geweest is waarin we veel activiteiten, die elk jaar terug komen, af hebben moeten lasten. Ook de reguliere ritten op de zondagmorgen zijn vaak niet door kunnen gaan waardoor we de eerste 21 ritten die op het programma stonden niet gereden hebben. Wel hebben best veel leden zelf in kleinere groepjes gereden binnen de mogelijkheden die er waren.
De eerste rit die uiteindelijk wel doorgegaan is was op 7 juni en vanaf dat moment heeft onze huidige clubkampioen geen enkele van de 19 resterende tochten meer gemist en is zodoende met 100% scoren geëindigd. Dit is natuurlijk een geweldige prestatie en iets waarop Gerard van der Burgt trots kan zijn. Ook Mark Manders en Mary van Lankveld hebben zeker hun beste beentje voor gezet en zijn tweede en derde geworden met respectievelijk 16 en 15 ritten.
Wat betreft de tijdritten zijn deze wel alle drie gereden kunnen worden, de individuele tijdrit op 7 juli, de Hutspot tijdrit op 23 augustus en als afsluiter de tijdrit op gemiddelde op 4 oktober wat tevens de afsluiting was van een bewogen seizoen.
Twan Donkers kwam zowel bij de Hutspot tijdrit als bij de tijdrit op gemiddelde als winnaar over de finish waarbij de laatste wel heel bijzonder was, het verschil bedroeg maar 0,039 km/u. Als zodanig wist Twan 97 punten te behalen en werd daarmee tijdrit kampioen 2020.
Graag hadden we onze kampioenen tijdens de jaarlijkse feestavond willen huldigen maar gezien de regels die gelden kon ook de feestavond niet doorgaan. Het volgende idee was om de  najaarsvergadering een wat meer feestelijk tintje te geven waarbij we dan ook onze kampioenen in het zonnetje konden zetten. Maar helaas ook dat bleek niet mogelijk.
We wilden, als bestuur, niet wachten tot de voorjaarsvergadering en daarom zijn William en ondergetekende afgelopen vrijdag met de bekende wisseltrofeeën en een bosje bloemen op bezoek geweest bij Gerard en Twan zodat onze kampioenen toch nog een heel jaar kunnen genieten van de bokaal die bij beide direct een mooi plaatsje kreeg.
Gerard en Twan nogmaals van harte gefeliciteerd en hopelijk kunnen we volgend jaar weer allemaal samen genieten van een mooi seizoen.

Groetjes Jan van Grinsven

image001
IMG_1539
IMG_1545
image003
previous arrow
next arrow
css.php