Asperden 20 september

Altijd spannend hoe groot de opkomst deze frisse zondag zou worden. Het seizoen loopt alweer snel ten einde. De clubkampioen kan zelfs vandaag al bekend worden. De weersverwachtingen waren zeer goed te noemen voor de tijd van het jaar. Een viertal leden waren afgezakt naar het diepe zuiden om nog ff wat hoogtestages mee te pikken. Toch stonden we met 13 leden aan de start voor een memorabele tocht naar het Duitse Asperden van 110km. We vertrokken deze keer zonder een geregelde koffiestop. Hoogst ongebruikelijk maar Noudje had zijn best gedaan. Dit mocht de pret echter niet drukken. Vol goede moet werd er koers gezet richting Landhorst. Met een matige wind schuin op kop zat de vaart er goed in. Van Landhorst reden we richting Rijkevoort waar het nieuwe industrieterrein voor enig oponthoud zorgde zodat we moest improviseren om onze route te kunnen vervolgen. Maar met zoveel wereldreizigers onder ons zaten we in no time weer op het juiste pad. Wel weer werk aan de winkel voor de routebeheerders. Via Gennep, Ven-Zelderheide, Kessel met de mooie bar dame lieten vooralsnog even rechts liggen, kwamen we in Duitsland aan. Op naar Asperden waar een koffieadres gezocht moest worden. Met bijna 60km op de teller waren we daar wel aan toe. Zoals gebruikelijk was de route over mooie en kronkelende achterafweggetjes. Een koffie adres vinden was een onbegonnen zaak. Geen nood, Mark wist een adres in Goch en Jan M., inmiddels een jaartje ouder en wellicht ook wijzer, wist een adres in Kessel met bloedmooie bediening. De keuze was snel gemaakt. Alle neuzen weer dezelfde kant op en op naar Kessel. Al fietsend richting Kessel werd duidelijk dat Jan bedoelde Kessel aan de Maas in Nederland. Aangekomen in het Duitse Kessel was de Bierstube een autogarage geworden. Wel potverdorie. Dan maar z.s.m. weer de route oppikken en richting huis via Hommersum naar Afferden. Bij het passeren van de grens kwamen we langs een bekend koffie adres. De uitbaters, 2 dames van samen 165 jaar, kwamen net terug van de kerkdienst en hadden al moeite het entree trapje van 3 treden te beklimmen. De koffie moest nog gezet worden en dat alles bij elkaar geteld met de bediening buiten zou dan nog wel minstens een dik half uur in beslag nemen. Dan maar route vervolgen en kijken of we nog wat tegen zouden komen. Natuurlijk kwamen we niks meer tegen. Het werd stiller en stiller in de groep. Ook de kopmannen werden steeds minder afgelost. Dus de hoogste tijd voor koffie. Aangekomen bij het pondje in Afferden werd besloten om even verder op aan te leggen bij de Sluis. Tijdens de oversteek werd alvast onze nieuwe clubkampioen 2020, Gerard van der Burgt, op de gevoelige plaat vereeuwigd. Snel effe één bakkie doen bij de Sluis want inmiddels hadden we er 85km opzitten. Onze nieuwe clubkampioen was zeer vereerd en trakteerde ons allemaal op de koffie en koekjes aldaar. Op het terras zaten nog wat skileraars en -sters die niet over het hoofd werden gezien. De gesprekken met deze topsporters gingen zoals gewoonlijk weer nergens over. Waarom heb jij er 3 en zij 4. Waarom zijn die van haar zo groot en die van jou zo klein, etc etc. Dan maar snel de weg opkorten en richting huis. Dat viel ook weer tegen want we reden vast en konden alleen voor een onverharde weg kiezen. Zogezegd, zo gedaan. Via Sint Anthonis kwamen we rond de klok van 12 weer terug in Handel met 115km op de teller na een mooie en enerverende tocht. De tocht zal wat worden aangepast maar houden deze zeker in het programma. Met nog slechts 1 tocht van volgende week voor de boeg naar Meterik van 107km en de afsluitende tijdrit met de afgelaste kermis loopt het seizoen alweer ten einde. Het avond fietsen zonder lamp is inmiddels al ten einde, dus houdt de app in de gaten wanneer het avond fietsen met lamp van start gaat. Graag tot volgende week allemaal.

IMG-20200920-WA0008
IMG-20200920-WA0007
IMG-20200920-WA0005
IMG-20200920-WA0006
IMG-20200920-WA0004
IMG-20200920-WA0003
IMG-20200920-WA0002
IMG-20200920-WA0009
IMG-20200920-WA0000
IMG-20200920-WA0001
previous arrow
next arrow

Plaats een reactie

css.php