Mookerplas 22 april

Met een mooi ochtend zonnetje was het geen straf om in de vroege morgen naar Handel te trappen. Wat een luxe om ’s morgens alleen te moeten beslissen of je wel of geen armstukken wilt dragen. Vandaag stond in eerste instantie de route Siebengewald op het programma. Een tocht van ruim 80km en uit te breiden met een plaatselijke ronde van 75, 95 of 125 km. Maar omdat er nagenoeg geen animo voor deze tocht was, redenen niet helemaal duidelijk, is de mooie tocht “Rondje Mookerplas” daarvoor in de plaats gekomen. Aan het vertrek stonden we met onze prof gastrenster Sylvie die wel al 160km van gisteren in de benen had en 13 renners van de club. 12 Man in de clubkleuren en de ijzersterk rijdende Jarno die nog even geduld moet hebben om ook in de clubkleuren gestoken te worden. Alles komt goed als we maar een tijd van leven krijgen. Via Venhorst, Landhorst, Wanroij, Linden de brug over de A73, over de dijk richting Mook. Ondanks de toch wel aanwezige tegenwind zat de vaart er goed in. Maar de mooie uitzichten maakte alles goed. Twee aan twee werd er kop gereden en continu door gewisseld. Dat verliep zoals de laatste weken steeds het geval was, erg soepel. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Omdat we al veel te vroeg in Mook waren zijn we doorgereden naar Gennep waar de koffie en gebak werd genuttigd. Gelukkig was de jongste bediende buiten al de stoep aan het schoon spuiten, maar voor zo’n grote omzet moest dat maar even wachten en werd eerst de bestelling op genomen. Dat ging niet helemaal goed want er bleef een cappuccino over. Gelukkig offerde Hanske zich op om dit probleem adequaat op te lossen. Was een goed bakkie koffie en een lekker stuk gebak. Dan nog maar een rondje koffie of cola. Weer bleef er een kop koffie over. En je raadt het misschien al wie zich weer aanmeldde om ook dit geen probleem te laten worden. Net toen we wilden vertrekken streek er een soort carnavalsclub annex fietsgezelschap uit Duitsland neer. We keken onze ogen uit maar waren blij dat het geen Nederlanders waren die er zo op uit trokken. De resterende weg van 45km werd opgekort met het oversteken van de Maas richting Oeffelt. Wederom zat de vaart er goed in. Nu de wind wat gunstiger kwamen we via Stevensbeek, Westerbeek, Elsendorp rond half 12 met 99km op de teller weer terug in Handel. Een zeer geslaagde tocht die we zeker in ons programma moeten houden. Volgende week is er weer een dubbelprogramma i.v.m. Koningsdag op zaterdag. Nu staat de oranjetocht in Horst op het programma. Misschien is het verstandig om in de loop van de week met elkaar af te spreken wie naar Horst wil gaan. Op de fiets naar Horst is ongeveer 35km vanuit Handel. De TWC Horst heeft daar 4 plaatselijke rondes uit gepeild van 75, 95, 125 en 160km met het nodige klimwerk erin. Een mooie uitdaging om voor speciale gelegenheden wat extra bij te trainen. Op zondag staat de route naar Appeltern op het programma van 107km. Graag tot volgende week allemaal en geniet nog van jullie welverdiende voorjaarsvakantie .

Plaats een reactie

css.php