Lith 5 juni

Onder de 9 renners die vandaag aan de start stonden voor de route naar Lith, waren er 8 welke gisteren ook present waren bij de tocht naar Knegsel. De route van deze dag was een gespiegelde route van een ander jaar en door Mary en Jos voorgereden. Klokslag 8 uur komt Erik aangereden en direct wordt via de Verreheide koers gezet naar Boekel. Via het Goor naar Vorstenbosch, even later rijden we onder luide aanmoedigingen van het talrijke publiek onder een triomfboog door in Nistelrode waar het naast kermis ook nog jaarmarkt was. Na Geffen, over lange rechte polderwegen, met de wind in de rug gaat het in een hoog tempo naar Lith aan de Maas. Bij Lithoijen de dijk op richting Megen. Kwart voor tien, 61 km op de teller, de ooievaar hoog op zijn nest en het terras net geopend, wordt ons een lekkere bak koffie geserveerd. Voor een aantal onder ons mocht een stuk huisgemaakt appelgebak natuurlijk niet ontbreken. Hierna verder de dijk afrijden tot Reek. Omdat we met 9 man waren, voornamelijk renners uit de zogenaamde A-groep werd er niet gesplitst. Na de dijk, waar de wind van alle kanten lijkt te komen, moesten we vol tegen de wind in naar Boekel. In een uitstekend uitgevoerde waaier, die de ene keer linksom en de andere keer rechtsom roteerde, werd de snelheid constant hoog gehouden. Om vijf over half twaalf, met een afstand van 103 kilometer en een gemiddelde van 33,1 km/h op mijn Garmin parkeren we onze fiets bij Jan M. die ons koffie met koek en frisdrank voor zet. Mooie route en lekker gefietst. Volgende week een nieuwe route van 118 km. naar Soerendonk.

[smoothslider id='55']

Plaats een reactie

css.php