Huiseling 4 mei

De winter tenues kunnen nog steeds niet in de kast, een frisse zondagmorgen met toch een geweldige opkomst, 17 renners waaronder Nick Manders, zoon van Mark geweldig toch. Familie van de Burgt had een onderonsje te vieren en waren er niet bij, waarschijnlijk omdat Eric bij de club gekomen is.
De eerste tocht over de 100km, voor enkele was het nog te ver vanwege de blessures, die besloten al om eerder huiswaarts te keren. De groep werd in 2 gesplitst en gingen richting Boekel niet over de fietspad, die lag vol glas ,maar over de weg. Er stond nog een behoorlijk windje als je er tegenin moest. In de buurt van Berghem namen we afscheid van een viertal renners. De splitsing was nu wel scheef verdeeld, maar wij hadden fantastische kopmannen. We naderen de maas waar flink wat kilometers over de dijk moesten afleggen. In Herpen aangekomen wist Noud weer een geweldige pauzeplaats to go. In de pauze vertelde HansK dat zijn monstertocht naar Italië weer niet doorging, mag de grens niet over. Hopelijk lukt het hem volgend jaar wel.
Na de pauze was er nog een stukje met tegenwind tot we weer over de dijk langs de maas, daar hadden we de wind in de rug. In Uden aangekomen dachten sommigen dat we recht naar huis gingen, maar helaas voor diegene, de tocht was 111km en we hadden er nog geen 90 gehad, dus een groot rondje om Uden heen was het antwoord. Onze 2 kopmannen Jan en Jarno krijgen wel een pluim, die hadden al die tijd kopwerk gedaan, vlak voor Boekel werden ze pas afgelost.
In Boekel aangekomen was het nog even sightseeing door Boekel, terwijl Mary al onder de douche stond toen we langs hem kwamen. In Handel ging iedereen huiswaarts, alleen Marco had nog een 9-tal kilometers te gaan. Het was een geslaagde frisse tocht, voor volgende week is een andere route gepland, omdat we niet de grens over mogen gaan, hou de website in de gaten.

previous arrow
next arrow
Slider

Sambeek 25 april

’s-Morgens bij het ochtendgloren, bij het verzamelpunt “De Bron”, komen de fanatieke leden langzaam binnen druppelen. Gelukkig waren dit de enige druppels deze dag.
Zoals gebruikelijk hadden we zo vroeg op de morgen nog weinig gesprekstof, het ging het alleen over “ wa is ut kauw” en “wa waait ut hard”.
De Covid richtlijnen zeggen dat we nog steeds in kleine groepjes moeten rijden. Na een wijs beraad, nemen we een democratische beslissing en besluiten we als gehele groep te vertrekken. Dit mede ingegeven doordat sommige leden het parcours, de lengte, de windrichting en het koffieadres nauwkeurig hadden bestudeerd.
De route gaat richting Noord-Limburg en heel af en toe kunnen we profiteren van de wind. De sterkste renners nemen het kopwerk voor hun rekening als het tegen de wind in moet.
We halen na enige tijd een 3-tal leden in die nog in de “ziekenboeg” vertoeven, na een vriendelijke begroeting laten we die snel achter ons.
Noud heeft zijn uiterste best gedaan om een plek te vinden waar we koffie kunnen drinken. De gehele zaterdag heeft hij geïnformeerd en rond gebeld, met als resultaat koffie in Boxmeer.  We wijken even af van de route en rijden het centrum in over de vaccin prikplaats, helaas zijn we nog niet aan de beurt voor een prik we zijn allemaal nog veel te jong, naar het koffie adres waar we een heerlijk bakske koffie kregen.  Chapeau Noud goed geregeld.
Dan vervolgen we de route richting huiswaarts en gelukkig hadden we de laatste kilometers voordeel van de wind. Na 90 kilometer landen we weer in Handel.

Nijnsel 18 april

Een heerlijke zondagmorgen had wel invloed op de opkomst, we stonden met 15 renners klaar voor een tocht volgens het programma, waarvan enkele nog niet veel kilometers in de benen hadden. Ook de ziekenboeg vertrok met 4 man sterk. We waren nog niet Handel uit of die 4 zaten voor onze wielen, doordat ze geen voorrang gaven op het peloton dat van rechts kwam, maar gelukkig gingen ze in Huize Padua rechtsaf hun eigen rondje rijden. Wij gingen net voor Boekel linksaf richting Veghel. De groep was keurig verdeeld in 3 groepjes van vijf, met een gaatje van 50m. Een renners moest wel in toom gehouden worden die zat telkens tussen twee groepjes alleen te fietsen, maar onze voorzitter regelde dat keurig. Hij zet hem een tijdje aan kop en hij was zijn ei kwijt.
Na 50km was het tijd voor koffie to go, ja hoor in Son Breugel was een keurige ingerichte locatie een oude militaire basis voor een heerlijk bakkie, een medewerker van die locatie wilde nog een foto maken van onze sponsor Kingspan voor zijn zwager die daar werkt. Uitgerust en weer op de pedalen voor de 40km die nog te gaan waren, voor sommige waren dit wel lastige kilometers, dat kan ook niet anders weinig kilometers in de benen en dan gelijk een tocht van 90km.
Weer in Boekel aangekomen nodigde Mary ons uit om daar een bakkie te doen. We waren met te veel toen werd er besloten om de Gemertnaren een bakkie te doen bij de Fam van de Burgt.
Het was weer heerlijk om weer met een grotere groep te gaan, smaakt naar meer.

previous arrow
next arrow
Slider
previous arrow
next arrow
Slider
css.php